Fun Race (Cruiser Rating)

Datum:18/05/2013 - Zeebrugge - Oostende
Datum: 19/05/2013 - Oostende - Zeebrugge

Plaats:
Zeebrugge


Double Trouble (Cruiser Rating)

Datum:22 en/of 23/06/2013
Double Handed
Club:
Plaats:
Zeebrugge


BlankRace # 1 Blankenberge

Datum: 25/05/2013 14:20 dagwedstrijd
Club:
VNZ
Plaats: Blankenberge


BlankRace # 2 Blankenberge

Datum: 15/06/2013 18:32 avondwedstrijd
Club:
samen (loods Wittevrongel)
Plaats: Blankenberge


Light Vessel Race  (Cruiser Rating + IRC)

Datum: 28-29/06/2013
Offshore van +/- 150Nm
Club:RBSC
Plaats: Zeebrugge

Evening Race


DIY solo (Cruiser Rating)

Datum: 24 en/of 25/08/2013
Solo

Club: Sailing
Plaats:
Zeebrugge


BlankRace # 3 Blankenberge

Datum: 29/06/2013 18:56 avondwedstrijd
Club:
samen (loods Wittevrongel)
Plaats: Blankenberge


BlankRace # 4 Blankenberge

Datum: 31/08/2013 10/41 avondwedstrijd
Club:
VVW
Plaats: Blankenberge


7de CR Trophy Blankenberge

Datum: 7-8/09/2013 en 14/09/2013
Club:
RSBY
Plaats: Blankenberge

 

GAASTRA BRESKENS SAILING WEEKEND 2013 EN DE CRUISER-RACER KLASSEN

 

Aan het eind van deze maand is het weer zover, het GBSW op vrijdag 30, zaterdag 31 augustus en zondag 1 september. De vakanties zijn ten einde en de schipper, zijn bemanning en boot zijn goed uitgerust om weer spannende, enerverende, af en toe spectaculaire en ook gezellige wedstrijden op de Westerschelde te varen.

Het GBSW geeft daar voor de CR klassen weer alle gelegenheid voor. Met een aparte baan, een eigen wedstrijd comité en een eigen startschip zo dicht mogelijk bij Breskens. Evenals vorig jaar en afhankelijk van de weersomstandigheden twee korte wedstrijden of één wat langere per dag, allemaal langs en rond de hydrografische boeien van de Westerschelde. De banen worden voor het waarschuwingssein over de radio bekend gemaakt na voorafgaand overleg met uw klassen vertegenwoordiger(s).

Elke dag na het ontbijt een briefing met een informatief weerpraatje over wat er ons allemaal te wachten staat op het water. En na de tijdige binnenkomst niet alleen een enkel “happy hour”, maar ook een uitgebreide catering in de tent met de nodige “live music” voor de bemanningen als toetje.

Het voordelige catering arrangement maakt het voor de organisatie aan boord ook gemakkelijk met niet alleen voorzieningen voor het avonddiner, maar inclusief het ontbijt en de middag lunches aan boord. Liggeld in de Jachthaven Breskens is vrij gedurende de week voorafgaand en tijdens het evenement.

De Aankondiging, of de Notice of Race zoals u het noemen wilt, staat op de website www.breskenssailing.org en de inschrijvingen en het opgeven voor het catering arrangement staan daar ook op en kunnen gedaan worden tot en met dinsdag 27 augustus. U hebt dus nog wel even tijd, maar laat de organisatie en de andere deelnemers niet te lang in het ongewisse over uw deelname.

Onder het gezegde “hoe meer zielen, hoe meer vreugd” ziet de organisatie uw inschrijving graag tegemoet.

 


 

De 7de CR Trophy, het officieuze Belgisch kampioenschap voor CR gemeten schepen!

 

Ook dit jaar wordt de wedstrijd te Blankenberge gevaren, de RSYB neemt dit jaar het voorzitterschap op van de wedstrijd, waarvoor mijn oprechte dank aan Alain De Meulenaere. Het mag gezegd … zonder de inzet van gedreven bezielers is weinig mogelijk … merci Alain.

Het kampioenschap gaat door op 7-8 september en 14 september. Inschrijven kan nu al voor de wedstrijden, er is een barbecue op 7 september en breughelavond op 14 september. Beide gaan ze door bij de RSYB, alsook de prijsuitreiking en de briefings. Het downloaden van de sailing instructies en alle documenten kan nu al via de gekende webstek www.blanksailing.be.

Dit jaar belooft het mooi zonnig en prachtig zeilweer te worden in Blankenberge begin september, we zijn hier nog niet echt zeker van ... maar we denken wel al aan de lachende gekende gezichten van onze zeilers en die steeds staan een barometerstand van minimaal boven de 1020 mbar... zeker bij de after race party ... Iedereen wordt getooid in de kleuren van de wedstrijd gebracht met een knallende gratis T-shirt ... en de prijzen ... tja naar aloude Belgische en Bourgondische traditie ... prijzen voor elke deelnemer en Brugse Zot bier tot je erbij rollen gaat ...

Inschrijven kan met een kleine bijdrage van 30 Euro per boot ... mits een geldige CR meetbrief vooral in je bezit ... Voor je meetbrief graag even de website aanklikken www.cruiserrating.be . Ligplaatsen zijn gratis in alle clubs gedurende het wedstrijdgebeuren als je maar deelneemt aan de wedstrijden ! Maak er misschien nog een toffe zeilvakantie in begin september ... onder het motto ... deelnemen in belangrijker dan winnen want dat is waarvoor CR ook staat, een recreatieve betaalbare wedstrijdformule voor iedereen en veel fun …

Vorig jaar hadden we 40 schepen, dit jaar zijn we pas tevreden bij de kaap van 50 schepen, zegge het voort … Bovenal strijden we om de officieuze eer van CR kampioen in de klassen CR 1-2, CR 3-4 en CR 5-6. De CR Trophy is voor Blankenberge een bekroning van een leuk zeilseizoen en wordt wel degelijk hard gesteund door alle zeilclubs in Blankenberge en het stadsbestuur van Blankenberge . Het is al is fijn om samen te werken en je ziet aan de website www.blanksailing.be het resultaat van deze samenwerking. RSYB, VNZ en VVW Blankenberge staan fier naast mekaar en doen de organisatie te samen en strijden om de gekende Blankenbergse wisselbeker van beste zeilclub … vorige editie was dit RSYB maar … blijft dit ook dit jaar zo ?

Wist je dat Blanksailing en dus de organisatie achter alle wedstrijden in Blankenberge een eigen facebook pagina heeft, website met alle foto's van de jaren evenementen, eigen blog ... inclusief alle info foto’s en verslagen en uitslagen van alle vorige edities ... ga kijken voor dit alles op www.blanksailing.be.

We gaan er weer voor gaan mannen, alle 200 nu reeds gemeten CR boten mogen strijden om de titel in Blankenberge …

Last but not least ... ook dit jaar hebben we voor de CR Trophy de fantastische steun van onze sponsors die het geheel mogelijk maken ... LM bouw - Montaco - Maes – Wittevrongel Sails - North Sea Boating - Varen en Brugse zot ...

See you in Blankenberge op de 7de CR Trophy !

Stijn Reunis - VVW Blankenberge, Alain De Meulenaere - RSYB , Rob Van den Bergh - VNZ CR Trophy organisatie

PS. Gratis ligplaats een week voor tot een week na de wedstrijd!